maandag 22 juni 2009

MURPHY AMBER

Afgelopen zaterdag organiseerde Murphy weer zijn inmiddels traditioneel geworden snelschaaktoernooi, dat dit jaar plaats vond in zijn nieuwe onderkomen, een fraai gerenoveerde vrijstaande woning in het oude centrum van Overschie.
Je voelt je als schaker bij Murphy altijd een beetje zoals de wereldtop zich bij het Melody Amber toernooi in Monaco moet voelen. Bier en noten in overvloed en altijd de bezorgde gastheer die informeert of je toch wel genoeg te drinken hebt.
Frank en Rick waren helaas verhinderd, maar dat mocht schaaktechnisch de pret niet drukken, want de zes man sterke afvaardiging van Overschie had een paar sterke 1e team spelers in de gelederen.
Dat de schaaktafels nog voor aanvang van het toernooi vanuit de tuin naar binnen moesten worden verhuisd, was wel jammer, maar verder geen enkel probleem, de woonkamer bleek ruim genoeg.
Hoewel het gezellig ouwehoeren natuurlijk voorop stond, werd er wel fanatiek gestreden. Al vrij snel werd duidelijk dat Erik, Leo, Henk en Hans het onderling moesten uitvechten. Het niveau van deze jongens ging Marco blijkbaar net iets boven zijn petje, maar met 2 punten achterstand op Henk, kon Marco toch fraai beslag leggen op de 5e plaats.
Erik zag zijn ambities in rook opgaan door een nederlaag tegen Jeroen en eindigde met Leo op 8 uit 10.
Zelf was ik opmerkelijk helder en mocht met 9 uit 10 de eerste prijs in ontvangst nemen, die bestond uit het genoegen dit verslag te mogen schrijven. Murphy, bedankt en volgend jaar weer.

Hans

Geen opmerkingen:

de Wijker Toren - Rokado : 3 - 5

Afgelopen zaterdag was alweer de laatste ronde van de KNSB-competitie. Op het spel stond alleen nog een 3e of 4e plek in de eindrangschi...