zaterdag 16 januari 2016

5-3 winst op Sas van Gent II

Tegen Sas van Gent II uit het afgelegen Zeeuws Vlaanderen kwam er afgelopen zaterdag een verdiende 5-3 overwinningen uitrollen. Het was de derde winst alweer dit seizoen, waarmee we volop meedoen in de subtop van klasse 3G. 

Hans speelde met zwart een uiterst solide remise tegen FM Lacrosse die geen bres kon slaan in de betonschaakmuur die Hans opwierp. Maar een remise op bord 1 tegen de sterkste schaker van de tegenstander is uiteraard altijd meegenomen.

Leo moest een bittere pil slikken toen hij met wit met een wat ongelukkige dame-manoeuvre op de proppen kwam. Zijn tegenstander was er als de kippen bij om met een kwaliteitsoffer het initiatief te grijpen. De gepende toren op e3 werd Leo fataal, zijn ongelukkig geplaatste dame kon geen bijstand meer verlenen:


De partijen van Rex (zwart) tegen Etienne van Leeuwen en Wilbert (met wit) tegen Yves Regniers zijn helaas aan mij voorbij gegaan. Dus ik kan er niks over melden, behalve dat ze in remise eindigden.

Ben won in de aanval van AndrĂ© Galle. Beide koningen stonden wat krom in de hoek tegen hun torens aan te kijken. Het zag er wat ongemakkelijk uit. Ben leek zich op de damevleugel te moeten verdedigen maar pakte zelf het initiatief op de koningsvleugel. Zwart moest zijn dame geven om erger te voorkomen.


Han herstelde zich met een solide remise-pot tegen Joris Deberdt (unrated). Hij kon wits voordeel met nauwkeurig spel neutraliseren. Ook het pionneneindspel speelde hij voorbeeldig, een winst voor wit heb ik (ik bedoel Stockfish uiteraard) niet kunnen vinden.


Tegen Rudy van de Wynkele was ik na twee zetten uit de theorie. Ik besloot maar wat te spelen om niet in voorbereide variantjes terecht te komen. Dat lukte aardig. Ik was in een vreedzame bui en in principe wel tevreden met een halfje. Mijn tegenstander bood inderdaad remise aan, maar net op het moment dat hij een pion in de aanbieding deed. Toen was het doorspelen geblazen.

Matthias kreeg in zijn partij door Erik van de Wynkele allerhande materiaal naar zijn hoofd geslingerd in de hoop op koningsaanval. Matthias weerlegde zwarts ondeugdelijk aanvalsplan feilloos:


En zo eindigde een heerlijke schaakmiddag in Nieuw-Beijerland met een 5-3 overwinning. Met volop kansen nog aanwezig.

Rick

Geen opmerkingen: