maandag 1 oktober 2018

Herkent u deze nog?

Steven kwam ergens toevallig wat dia's tegen. Daarbij ook enkele opnames van het oude Rokado uit de tijd dat het nog usance was om keurig netjes in pak en met stropdas op de clubavond te verschijnen. Onze schaakvereniging was nog niet aan zijn opmars begonnen en tientallen jaren verwijderd van de kwaliteitsboost door de Brabantse oproepkrachten. Het speelde destijds in de laagste regionen van de onderbond (ook wel: het Dal der Kneuzen), waar het zich pas jaren later definitief aan ontworstelde.  

Hij heeft die dia's omgezet naar een aantal mooie foto's. Prominent aanwezig zijn hieronder Jaap Kurvink, Kees van der Linden (vader van Marco), Bas van der Ent, heer van Jole aangevuld met een aantal figuranten.  
Een foto die om een onderschrift vraagt! Kees van der Linden heeft het woord. Kijk naar het schuldbewuste schouderophalen van Jasper Versendaal die op 't punt staat te vertrekken.  Jan de Jong die zo geboeid luistert dat hij zijn sigaret vergeet aan te steken en rechts Jaap Kurvink die ongetwijfeld ook een duit in het zakje zal doen.
Een breed grijnzende Kees van der Linden


Reinier van Bochove (als ik het goed heb) tegen de solide Bas van der Ent. Jasper Versendaal actief  op het belendende bord.


Verbazing en vooral opluchting  bij Bas van der Ent. Achter hem doen dhr. van Jole en Flier een poging de situatie op het bord te doorgronden.