zondag 6 januari 2008

Collectieve offday Rokado-top tegen C/E

Kijk, wij zijn van nature geen tobbers en kleine sportieve tegenslagen worden schouderophalend met een paar pilsjes weggespoeld, maar het kan toch geen kwaad even stil te staan bij deze volstrekt krankzinnige bekeruitslag. Goeie schakers en aardige jongens hoor, die Charloisers, maar normaal gesproken sturen wij ze op de eerste vier borden met 0-punten naar huis, nadat ze zich met behulp van ons goedkope bier weer enige kleur op hun bleke stadse bekkies gezopen hebben.

Ook de borden 3 en 4 waren een prooi voor Charlois Europoort

Je hoeft dan ook geen diep psychologisch inzicht te hebben om te beseffen dat de oorzaak van onze nederlaag juist in deze onderschatting gezocht moet worden. Opmerkingen als: “Volgens mij hebben we nog nooit een wedstrijd van Europoort verloren. (Theo)” of “Ik snap niet dat ze het eerste niet langssturen. (Hans)” kunnen, hoe begrijpelijk ook, beter niet hardop worden geuit, omdat ze gemakzucht in de hand werken.

Gerrit Boer - Theo voor de interne (0-1) in de zeer groene speelzaal van Charlois Europoort

Een diepere verklaring kan liggen in de angst voor het zogenaamde “Clubkampioenschap van de Hoeke Waard syndroom”. Toen Rokado dat voor de 15 keer op rij gewonnen had, besloten de overige verenigingen dat ze er maar beter mee konden stoppen.

Kibitzers bij de partij van Marco

Stel dat wij de RSB beker ook in de even jaargangen gaan winnen, bestaat het risico dat we het hele bekergebeuren om zeep helpen en dat willen we onbewust natuurlijk niet op ons geweten hebben.

Hier is het leed al geschied bij (onze) Hans


Hans – Hans Uitenbroek


Stelling na 30.Dc2,...?

Eerder in de partij had ik met het paard op f5 moeten nemen ipv met de toren en na zwarts laatste zet 29..., Pg6 wilde ik met het oog op de zwarte klok een beetje compliceren en speelde 30. Dc2 om Pxh4 eruit te halen: 30… Pxh4 toch 31. Te5?? (uiteraard weer à-tempo, maar gxh4 is ook niets) 31..., Dg6 en hier zag ik dat op 32.Dxg6 niet het verwachte fxg6 volgt, maar Pxg6 en Te7 is gedekt. 0-1

Hans

Voor een aardig verslag van de kant van Charlois plus drie direct naspeelbare partijen: De oude dame van Zuid

Geen opmerkingen: