zaterdag 27 september 2008

Harde doch logische afstraffing tegen Charlois II: 6,5-1,5

Even een update voor onze trouwe supporters: de vreedzame start van onze wedstrijd tegen het tweede van Charlois Europoort werd dus gevolgd door een kansloze afstraffing.
Aan het vantevoren binnengesprokkelde halfje van Marco konden vanavond slechts twee remises worden toegevoegd. Hans hield Ben Boog op remise na herhaling van zetten, en met wit nam ik dankbaar een remisevoorstel van Valerie Maes aan, die het aanbod deed in een voor hem iets betere stelling, maar wat krap in de tijd zat en zijn mooie partij niet wilde bederven.
Over de vijf overige borden kunnen we vrij kort zijn: die gingen dus allemaal verloren. Frank ging ten onder nadat hij te weinig compensatie had weten te krijgen voor een geofferde pion tegen Lendert van den Ouden. Murphy's aanval tegen Peter Kemner sloeg niet door, Theo werd door Gijsbert Kamerman ingepakt, Leo werd vakkundig uitgeteld door John Leer en Peter probeerde het nog lang tegen de kalm spelende Ton Dulk, maar moest uiteindelijk ook de vlag strijken: 6,5-1,5.
Een harde nederlaag waar helaas weinig op af valt te dingen. Charlois nam vanavond met deze klinkende overwinning opzichtig de favorietenrol op zich om dit seizoen naar de KNSB te promoveren. Het wachten voor Rokado is slechts op betere tijden.


Rick