maandag 8 juni 2009

8e Open Hoeksewaards Snelschaaktoernooi

Op voorhand zou het toernooi gaan tussen Hans en mij. Tenzij Rick zou meespelen en of Ben Boog. Marco had al eerder laten weten niet mee te spelen. Het scheelt een stuk gezelligheid, maar voor de 1e plaats maakte dat natuurlijk toch geen verschil. Bij binnenkomst zag ik geen Rick en ook geen Ben, wel achter in de zaal een hoop klein grut. Ik zag ook dat ene meisje Angelique Osinga nog, waar ik op het Rokado-jubileum nog van verloren had, maar dat zou ik wel eens recht gaan zetten dit toernooi.

23 deelnemers al bij elkaar. Voorronde 4 groepen van 6, even het kaf van het koren scheiden. Hans en ik fileerden ons gladjes met 100% scores door de groep.

Tja hoofdgroep zag er dan als volgt uit:

Hans v.d. Linden (Rokado)
Leo Rietveld (Rokado)
Walter van Dijk (Hoeksche Waard)
Gert van Driel (Hoeksche Waard)
Ronald Mohrke (Hoeksche Waard)
Angelique Osinga(HW + CE)
Jan van Overdam(Charlois/Europoort)
Julian van Overdam (Charlois/Europoort)


Men had mij verteld dat Julian bijna 2200 ELO al had, reeds zijn eerste simultaan had gespeeld met perfecte afloop. Hm toch iemand om in de gaten te houden dacht ik.
Meteen 1e pot tegen Angelique, zij krijgt les van Michel de Wit en dat is te merken. Een moeizame overwinning. Vervolgens twee snelle potjes. In ronde 4 moest ik tegen Hans. Hans kon gaan voor remise ergens in zijn aanval, ging voor het volle pond, maar hij ruilde de dames af en ik won het eindspel. Tja dan Julian van Overdam, ook alles nog gewonnen tot dan toe. Het werd een uitermate boeiend spektakel, met flink wat bluf mijnerzijds. Remise doordat hij niet genoeg tijd had: een halfje gejat. Tja en even later speelde ik tegen zijn broer Jan, kon deze door de vlag trappen (45 tegen 25 sec, materiaal verhouding gelijk) maar bood remise aan, zo halfje terug geschonken. De rest van mijn potjes won ik.
Op het eind zag ik dat ik een halfje tekort kwam op Julian, ik maalde er niet om.

Eindstand groep 1

1. Julian van Overdam 6,5
2. Leo Rietveld 6,0
3. Jan van Overdam 4,5


Tja Theo speelde ook nog mee en wist netjes de B-groep te winnen.

Leo Rietveld

N.B: Hier ook een verslag op de site van SV Hoeksche Waard:

Geen opmerkingen: