zondag 17 oktober 2010

VEELBELOVENDE START

Afgelopen vrijdag kregen we S.O. Rotterdam 3 op de koffie, hoewel sommigen meteen en niet geheel onterecht een duidelijke voorkeur voor bier hadden. Onze koffie is eerlijk gezegd niet te drinken.
Het is altijd leuk om die “ouwe jongens” weer tegen te komen omdat beide teams praktisch voor de helft bestaan uit oud-Varianters, de ter ziele gegane veelvoudige landskampioen uit Breda. De vraag of iemand Henk nog wel ´s ziet, wordt regelmatig gesteld, maar altijd volgt er een ontkennend antwoord. Het besef dat er naar centjes gefloten kan worden, is inmiddels wel doorgedrongen.

In het verleden was er wat heissa over het toestaan van vooruitspelen. Een paar jaar geleden weigerde Rotterdam pertinent en toen Kool ruim een jaar geleden vooruit wilde spelen in de voor ons belangrijke degradatiewedstrijd, was het onze beurt om te weigeren, tot groot ongenoegen van Gerard.
Ditmaal waren er gelukkig geen bezwaren meer en hadden Marco (voor zijn werk naar China) en Leo (vakantie) de stand vooraf op 1-1 gezet met remises tegen De Zwart en Markus.

Ook vrijdagavond was de stemming bijzonder vredelievend, want de remises werden al snel opgetekend op het achtste bord bij Peter en even later ook tussen de beide teamleidende Theo´s.
Daarna accepteerde Rick een remise-aanbod van Martin Noordijk, de vijfde remise.
Vervolgens had Frank een aanbod van Frans Vreugdenhil in een gelijkstaand eindspel afgeslagen, het uitmergelen van dat soort stellingen behoort voor Frank tot de kleine genoegens in het leven, maar Frans haalde toch een halfje binnen.
Zelf zat ik op bord 2 tegen John van Baarle al vanuit de opening tegen een prettige stelling aan te kijken, die John bovendien zeeen van tijd koste. Toen ik 2 zware stukken op de 7e rij kreeg, was het snel voorbij.
Op het eerste bord resteerde nog de strijd tussen Rex en John Schell, de tijdnoodjunks, die opmerkelijk genoeg allebei nog een kwartiertje op de klok hadden en dus geen moeite met de overschakeling naar de nieuwe tijdsindeling. Rex had een duidelijk stellingsvoordeel en bood uit teambelang remise aan. John kon niet veel anders dan het accepteren, 4,5-3,5 derhalve en een hoopgevende start dit jaar in de promotieklasse.

Hans

Geen opmerkingen: