vrijdag 7 juni 2013

Snelschaken Numansdorp

Het jaarlijkse snelschaken in Numansdorp viel samen met een van de eerste warme, zonnige dagen van het jaar. Echt verbazend was het daarom niet dat de opkomst wat lager uitviel dan door de organisatie gehoopt.  Besloten werd er daarom één grote groep van te maken die een halve competitie zou spelen.

Zoals elk jaar: de Rokado spelers domineerden. Met een half verliespuntje werd ik niet geheel onfortuinlijk eerste. Tegen Marjolein stond ik grandioos verloren, maar kon op een of andere manier ontsnappen. De overige partijen won ik voornamelijk door geduldig te wachten op fouten of gewoon cynisch op tijd te winnen. Hans werd tweede op een halfje achterstand en Ben, weer een halfje verder, pakte de derde plek. Op enige afstand hiervan stonden aan het einde van de avond Gerd van Driel, Ed Lammens et al. Theo eindigde in de middenmoot.
Dank aan Frans op de Beek en Cees van den Berg van SV Hoekse Waard voor de prima organisatie.
Volgend jaar zeker weer van de partij.

Rick
1 opmerking:

Anoniem zei

Begreep van Ben dat John-de-leukste-thuis-van de Laar bij Europoort had rondgebazuind dat iedereen daar gevraagd was om Frank te vervangen. Een fraai staaltje van John´s onnavolgbare humor, we hebben helemaal niemand gevraagd. Maar mocht er daar een echte eilander met een stevige 2100 aan elo rondlopen, met een voorkeur voor een langdurig KNSB-verblijf in een echt vriendenteam, dan weet hij Theo wel te vinden.

Hans

de Wijker Toren - Rokado : 3 - 5

Afgelopen zaterdag was alweer de laatste ronde van de KNSB-competitie. Op het spel stond alleen nog een 3e of 4e plek in de eindrangschi...