zondag 12 april 2015

BEKER NAAR CSV

Als Feyenoord supporter zie je met genoegen de landskampioen in de bekerfinale onderuit gaan tegen PEC Zwolle. Maar je begrijpt het ergens ook wel. De zware klus is geklaard en die beker is een leuk toetje, maar ook niet meer dan dat.  Terwijl het voor de gemotiveerde tegenstander de hoofdprijs is.
Het was dan ook geen grote verrassing dat we afgelopen vrijdag kansloos van het bord gemept werden door CSV, de nummer 2 van de promotieklasse.

Zelf dacht ik de briljante partij Van der Linden – Kamerman te volgen en gooide tegen Leon Koster  de openingszetjes vlotjes op het bord. Iets te vlotjes, omdat de zetten Lb7 en e3 waren overgeslagen, offerde ik met pd2 niet alleen een pion, maar ook een kwaliteit. Nog lang geprobeerd het beste ervan te maken, maar Leon liet geen greintje tegenspel toe.

De waarschijnlijke nederlaag op het eerste bord deed de rest van het team ook geen goed. Bij Mark Vermeer- Rick en bij Ben-Jan Peter Bogers leek de boel in nog evenwicht, maar bij Han was het tegen Stefan Tabak ook al geen feest. Ben koos eieren voor zijn geld en nam het remiseaanbod van Jan Peter aan. Rick belandde in een moeilijk loper-paard pionneneindspel en blunderde uiteindelijk een waarschijnlijke remise weg. Han werd als laatste door een in hevige tijdnood verkerende Tabak kansloos weggetikt.

Een volkomen verdiende 3,5 -0,5 overwinning voor CSV derhalve. Maar de boel was zo mooi verdeeld, wij de titel en CSV de beker. De stemming in Brasserie Dylans was dan ook opperbest.
Volgend jaar de finale van de KNSB beker maar eens halen?


Hans

Lees ook het verslag van Hans Blokland op de site van CSV.

Geen opmerkingen: