zaterdag 28 april 2007

Overnamebod op Rokado

Er doen hardnekkige geruchten de ronde, als zouden drie vooraanstaande RSBschaakverenigingen van plan zijn om een overnamebod te doen op het kleine Rokado, om op deze wijze toch de begeerde RSB-beker ooit een keer te kunnen winnen.

Het gaat om de volgende schaakclubs:
1) RSR Ivoren Toren; een alsmaar groeiende club die claimt de sterkste interne RSB competitie te hebben en evenals vorig jaar de RSB-finale verloor.
2) Messemaker; hetzelfde verhaal, een grote club, maar zij verloren de RSB-bekerfinale in 2002 en 2003.
3) Charlois Europoort; ook al zo'n grote club, zij hadden dit seizoen zelfs speciaal diverse externe 1900+ spelers aangetrokken om hun 2e team naar de promotieklasse te loodsen en en-passant nog even de beker te winnen.
Helaas voor hen echter zat Charlois Europoort bij Rokado in de groep en werd dat ongelukkigerwijze ook nog eens de beker-opponent in de 2e ronde. Rokado wilde het sympathieke CE echter een eerlijke kans geven in die bekerwedstrijd en stelde wat reservespelers op waardoor de gemiddelde Rokado-rating maar liefst 107 punten lager was dan normaal! Het mocht allemaal niet baten, Charlois Europoort kon niet winnen en ging zelfs onderuit omdat hun loting-techniek onvoldoende bleek tegen het ook op dat gebied gelouterde Rokado.
Maar nu begin ik af te dwalen, verder dus met het gerucht.

Daar het overnamebedrag uiteraard gigantisch zal moeten zijn zou het zomaar kunnen gebeuren dat minimaal twee van deze drie clubs eerst zullen moeten fuseren om er zelfs maar een kans op te maken dat de matadoren van Rokado het bod in overweging gaan nemen.
Als zij dat überhaupt al zullen doen.
Vooralsnog zijn er geen rechtstreekse aanwijzingen dat er al fusiebesprekingen tussen genoemde clubs zouden hebben plaatsgehad, maar deze clubs hebben vaker met dit fusie-bijltje gehakt en moeten dus uitstekend in staat geacht worden om de noodzakelijke onderhandelingen zo lang mogelijk geheim te houden.
Tot zover de berichtgeving omtrent het gerucht.

De geruchtenverspreider, de heer Marco, rating 2007 en stijgend, vond het nodig om ook nog een moraal aan dit gerucht toe te voegen, namelijk dat bij een zeer kleine club, met spelers die lang bij elkaar blijven en spelend voor de gezelligheid (nou ja), ook sportief hoogstandjes kunnen worden gerealiseerd.
Alsof dat bij ons niet al jaaaaren bekend was!

PS
Ik heb het min of meer in telegramstijl doorgegeven gerucht een heel klein beetje opgefleurd, met goedvinden van de geruchtendoorgever Marco.

Geen opmerkingen: