woensdag 13 juni 2007

THEO ZOETEMEIJER TERECHTE SNELSCHAAKKAMPIOEN

Bescheiden als hij is, had Theo het verslag van het snelschaakkampioenschap van de Hoekse Waard als “comment” verstopt onder het stukje van Hans. Voor al die lezers (en lezeressen - vermoedelijk fans van Theo) die hier ongetwijfeld overheen zullen lezen, plaats ik dit daarom compleet met enige eindstanden alsnog in een apart artikel. Al was het alleen maar om de voor Theo’s doen vrij unieke eerste plaats die hij in dit toernooi behaalde, een prestatie die hij naar wij aannemen ongetwijfeld niet snel meer zal herhalen. Voor het nageslacht zullen we maar zeggen, want wie kan hem dat nazeggen: "hij won al zijn partijen!".

Hierbij het verslag van SV Hoeksche Waard. Zodat we het nooit zullen vergeten. Veel leesplezier - Theo

"Op 7 juni 2007 is voor de zesde keer op rij het open Hoeksche Waards snelschaaktoernooi gehouden. Ook de winnaar van het vorige jaar (Hans vd Linden) was weer present.
In totaal 20 spelers streden om de bekers in partijtjes met een speeltempo van 5 minuten p.p. De eerste ronde werd gespeeld in drie groepen (twee van 7 en één van 6 spelers). De besten van elke groep kwamen in de eindronde in een groep van 10 spelers die streden om de titel. De rest van de spelers kon nog proberen groepswinnaar te worden in de tweede groep van 10. Toen de kruitdampen waren opgetrokken bleek de winnaar van de vorig jaar verslagen te zijn. Hans vd Linden werd slechts tweede. Theo Zoetemeijer werd de terechte kampioen. Hij won al zijn partijen".