woensdag 10 oktober 2012

GOEDE UITGANGSPOSITIE ROKADO TEGEN DORDRECHT 2

Door winst van Marco in een vooruitgespeelde partij tegen Koos Abee van Dordrecht 2, heeft Rokado een gunstige uitgangspositie voor de match van 16 oktober.

De ontvangst in de ruime speelzaal van het Hans Petris college was allerhartelijkst. Algemeen wedstrijdleider Anton de Maertelaere bood direct een drankje aan en met de teamcaptain van Dordrecht 2, Johan van de Griend, en voorzitter Ger Zwartjes kon op het gemak wat bijgepraat worden. Als bonus bleek zowaar het team van 't Springende Peert 1 aanwezig voor een match tegen Dordrecht 4. Deze vereniging komt net als Rokado uit de Hoeksche Waard en het was dus een weerzien met vele oude bekenden.

De partij werd gespeeld op bord 4 waarin Koos met wit direct agressief ten aanval ging met een breed pionnenfront ten koste van het loperpaar. Marco zocht tegenspel op de damevleugel die na het onnauwkeurige b3 van wit tot groot voordeel leidde:
de witte koning moest naar e2 en alle zwarte velden waren voor de zwarte stukken. Een 2e onnauwkeurige witte opstoot b4 opende de stelling wat resulteerde op zet 19 in de volgende stelling met zwart aan zet:

Stelling Abee - Marco na wit's 20e zet

Wit zijn laatste zet was 20. Ld3 en hier besliste Marco met het het leuke 20... De4 de partij.

Theo kwam ook nog even kijken en we zagen 't Springende Peert het net niet redden tegen Dordrecht 4. Dat schaken voor alle leeftijden is, toonde de 1e bord speler van Dordrecht 4 met zijn 91 jaar!

Een mooie uitgangspositie voor Rokado maar zoals de altijd optimistische teamcaptain Johan van de Griend van Dordrecht 2 het ziet voor de match van 16 oktober: we gaan gewoon voor de 7-1….

Marco