woensdag 17 oktober 2012

Rokado vlamt in Dordrecht: 1.5-6.5

Met een overtuigende teamprestatie werd gisteren Dordrecht 2 platgewalst: 1.5-6.5.
Er waren zeer gedegen remises te noteren voor Leo die gisteren voor de verandering in zijn positionele-mode was. Tegen Ben Sitton werd het evenwicht niet verbroken en zijn goed getimede remise-aanbod werd zonder meer geaccepteerd. Rex die de betere vorm voelt naderen maar een uitglijder in tijdnood wilde voorkomen pakte ook een remise tegen Jan Willem Versloot. Ook Peter kwam een respectable puntdeling overeen met Johan van de Griend.
Tot zover de remises. De overige partijen gingen naar Rokado. Marco had ons al eerder in een miniatuurpartij tegen Abee op nuttige voorsprong gezet. Er volgde nog meer. Hans speelde gisteren iets woests tegen Piet Pluijmert en kreeg een sterke aanval. Toen hij zijn mokerslag met dodelijke dreiging dacht uit te delen, moest hij een stuk inboeten. Maar geen man overboord. Er was nog genoeg spel en met Pluijmert in tijdnood werd het punt alsnog binnengetrokken.
Ik zelf won een degelijke partij van Cor Oliemans. Ben versloeg Koppelaar die eerst fel op koningsaanval had gespeeld en zijn pionnen naar voren had gegooid. Toen zijn initiatief geluwd was, was het voor Ben lekker spelen en met de zware stukken kwam hij gezellig op de koffie in de witte ruines.
Frank die al had aangekondigd te gaan vlammen, had toch iets langer nodig dan gedacht. Maar ja, met wit de leeuw tegenover je krijgen, daar wordt natuurlijk niemand vrolijk van. Frank kromde zijn rug nog eens om het blokkendoos-schaak van tegenstander Slagboom te breken. Lange tijd was het voorzichtig manoeuvreren in een vastgeschoven stelling, maar aan het eind van de avond kon Frank toch de partij naar zich toe te trekken en te winnen in een onweerstaanbare aanval. Eindstand 1.5-6.5 en de tweede opeenvolgende competitiewinst.

Rick