zondag 27 januari 2013

Fotoboek Rokado digitaal

Met hartelijke dank aan Jos voor het digitaal vastleggen van het historische Rokado. Er zitten een aantal zeer intrigerende foto's bij.

Leuk is onderstaande foto met een typische voorbeschouwing uit een regionaal krantje, waarbij het kennelijk nogal relevant is wat de broodwinning is van de deelnemers.

Het Persoonlijk Kampioenschap van de Hoekse Waard anno 1980:

"Kijken we even naar de kandidaten van nu: 1. P. Luijdendijk de beste van SV Westmaas, 23 jaar oud. Tevens de jongste van dit toernooi en ambtenaar van beroep. 2. L.van Rhijn, toegevoegde speler van Rokado, 31 jaar en ook in dienst van de overheid. 3. N. Lochmans en uitkomend voor SV Numansdorp werd 34 jaar geleden geboren en hij is als projectleider werkzaam. 4. J.C. Kurvink, Nieuwbeijerlander, 34 jaar oud en leraar van beroep. 5. G. Zwartjes, plaatsvervanger van de kampioen van 't Springend Peert, een jaartje ouder dan de nr.4 en betontechnoloog van beroep. 6. Als laatste B. van Dijk, uitkomend voor SV Beijerland die in 1941 het levenslicht aanschouwde en ook hij heeft een ambtelijke functie. Hij is de oudste van het zestal en volgens de prognose de mogelijke winnaar.
Deze interessante wedstrijd begint op 22 mei om acht uur in het dorpshuis van Nieuw-Beijerland. I. van Rij heeft een prachtige wisselbeker ter beschikking gesteld."


Of wat te denken van dit grappige tafereel. Is dat niet Theo die een beker uitreikt aan een zeer jeugdige Marco?


Nog veel meer moois is hier te bekijken.

Rick

Geen opmerkingen: