maandag 14 april 2014

DRIE MAAL RADEN…

Met de degradatie al op zak speelden wij afgelopen zaterdag in Zoetermeer tegen De Promotie I. Wilbert en Marco waren verhinderd, waardoor Peter zijn debuut in de KNSB mocht maken en ook Theo weer eens achter de stukken kon plaatsnemen. Met 2 stevige 1600-spelers in de gelederen hadden wij overigens niet de illusie dat we ditmaal wel tot een overwinning zouden komen . Dat gevoel werd versterkt toen Rick meer dan  een uur te laat kwam, omdat hij naar een andere speellocatie  was gereden.  Rick was echter nog maar net op de fiets naar Rotterdam teruggekeerd of ik slaagde erin de stand weer gelijk te trekken. Een aangeboden stukoffer dat geforceerd tot remise zou leiden, werd door Bannink afgeslagen. Iets waar hij een paar zetten laten zichtbaar spijt van had toen ik als een boer door de zwarte lange rokadestelling heen kon harken. Vervolgens slaagde Peter erin zijn debuut af te sluiten met een fraaie remise. Peter kan derhalve voorlopig als enige van ons bogen op een fraaie ongeslagen status in de KNSB. Daarna was het Ben die een vol punt binnensleepte. Ben zette op zijn bekende wijze druk, won een paar pionnen en maakte de boel foutloos af.  
Het zag er zoals gebruikelijk dus halverwege helemaal niet slecht voor ons uit. Zowel bij Rex, Han en Leo was de stelling in evenwicht en hoewel Theo een minder eindspel had, leek het daar nog niet beslist.  Theo maakte echter uiteindelijk de fout de laatste stukken te ruilen,  waarna het pionneneindspel verloren bleek. Bij Rex werd een moeilijk eindspel met ongelijke materiaalverhouding remise gegeven, zodat met een 3-3 stand alleen Leo en Han nog  speelden.
Helaas blunderde Leo echter een vol stuk weg en nadat Han in een betere stelling een mooie winstcombinatie over het hoofd had gezien, slaagde hij er zelfs nog in te verliezen. Ik moet zeggen dat je na 8 ronden wel aan dat scenario gewend raakt, dat is wel prettig. 
Maar goed, volgend jaar gaan we weer eens gezellig een jaartje  huishouden in de promotieklasse en we zullen het seizoen nog even leuk afsluiten door de reserves van die profclub uit Rotterdam op onze eerste overwinning te trakteren.


Hans

Geen opmerkingen: