zaterdag 21 februari 2015

OOK SHAH MATA KOPJE ONDER

Gelukkig speelden we vrijdagavond thuis tegen de sympathieke jongens van Shah Mata, zodat ik het inmiddels traditionele geleuter over de opkomst van de interne competitie achterwege kan laten. Onze interne kan tenslotte al jaren rekenen op een uitermate constant bezoek. Mijn recentelijke plaagstootje over de interne van C/E blijkt trouwens te zijn ingeslagen als een enorme wake up call. Het schijnt dat daar nu zelfs familieleden mee naar de club worden gesleurd. Wel mooi dat een geintje zo’n effect kan sorteren.

Het eerste punt werd door mij in de wacht gesleept. Rene de Lange verloor in het middenspel een pion en toen hij daarna de blokkade van mijn vrijpion ophief, was het snel voorbij.

Slotstelling:

Rene de Lange – Hans


42.. Tf4 en 0-1

Kort daarop verzilverde Han zijn pluspion in een eindspel tegen Hans van Calmthout en won Leo overtuigend van Franka van Vlokhoven die een zeer giftig pionnetje meesnoepte:

Leo- Franka van Vlokhoven

Stelling na 16.Ld4


Pfxe4? 17.Lxc5! Lxg4 (17...Lf5 18.Lxe4 Lxe4 19.Ld4)18.Lxe4 Lxf3 19.Lxd6 Dxd6 20.Dxf3 1–0

Al 3-0 derhalve en Ben en Rex stonden duidelijk beter, Rick leek ook iets beter spel te hebben en bij Marco gebeurde zoals gewoonlijk vrijwel helemaal niets, maar Sander stond duidelijk minder.
Met een kwaliteit minder sleepte Sander echter in hevige tijdnood fraai een remise uit het vuur tegen een verbijsterde David Mesman.
Op bord 5 had Rex in het middenspel Bram Steijn aardig overspeeld, maar raakte in het eindspel het spoor een beetje bijster en Bram ontsnapte met remise.
Rick moest tegen John la Gordt Dillie eveneens in remise berusten, en Ben verzilverde tegen Roel Warnik een eindspel met een paard meer. Dat kan je aan Ben rustig overlaten en nog steeds een 100% score voor Ben!
Marco tenslotte deed tegen John Onderdelinde wat terug voor onze bezoekers door zijn koning op het meest beroerde veld te zetten dat hij kon vinden.
De 5,5-2,5 was derhalve zeker niet geflatteerd en omdat Messemaker tegen Fianchetto weer een punt gemorst heeft, kunnen we volgende ronde de promotie al veilig stellen.

Hans

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Super leuk, boeiend en uiteraard deskundig geschreven Hans, jij kan meer dan alleen aardig schaken! ��

Anoniem zei

Was anonieme reactie van Leo dus...